Nespresso cafeïne

Welke Nespresso heeft de meeste cafeïne?

Soms heb je een echte cafeïne boost nodig. Bijvoorbeeld als je na een kort nachtje slaap toch echt aan het werk moet. Het is fijn als je altijd een Nespresso capsule in huis hebt met een hoop cafeïne. In een noodgeval kan je direct een kopje verse Nespresso klaarmaken en genieten van een cafeïne stoot. Het is wel prettig om te weten in welke capsule de meeste cafeïne inzit. Wij hebben een aantal capsules voor je genoteerd waar je een echte cafeïne stoot van kan verwachten. Deze capsules zijn geschikt voor alle Nespresso machines.

Hoeveel cafeïne zit er in een kopje Nespresso?

Het cafeïnegehalte kan per kopje koffie verschillen. Het cafeïnegehalte ligt aan het soort capsule dat je gebruikt. Als je een kopje koffie neemt van Nespresso krijg je 50 tot 120 mg cafeïne per kopje binnen. De gezondheidsraad adviseert om maximaal 400 mg cafeïne per dag te drinken. De hoeveelheid cafeïne in een capsule is afhankelijk van het percentage Robusta in de blend. Niet alleen Robusta bepaalt het cafeïne gehalte, maar ook de body, bitterheid en brandgaard. Elke capsule heeft zijn eigen unieke blend, body en bitterheid. Dit zorgt ervoor dat elke capsule zijn eigen hoeveelheid cafeïne heeft. Elke capsule heeft zijn eigen unieke cafeïne gehalte.

De intensiteit geeft een idee van het cafeïne gehalte

De intensiteit van de koffie capsule die je uitkiest geeft een beetje een beeld van de cafeïne. In principe heeft een Lungo net zoveel cafeïne als een Espresso. Een Envivo Lungo heeft een intensiteit van 9 en heeft ongeveer 80 mg cafeïne. Als je kiest voor een espresso met een intensiteit van 9. dan krijg je 80 mg cafeïne binnen. De capsule met de grootste cafeïne boost is de Kazaar. Met een intensiteit van 12 krijg je al een idee van het cafeïne gehalte. Het is de enige Grand Cru met een cafeïne boost van 120 mg per kopje koffie. Dit komt doordat Kazaar relatief veel Robusta bevat. Kazaar is een prima capsule om je werkdag mee te beginnen. Het is een uitstekende capsule voor het bereiden van een Latte. Doordat de koffie vrij sterk is kan je deze mengen met wat melk voor de ultieme smaaksensatie.