Nespresso Ristretto

Welke Nespresso maakt ristretto?

Elke Nespresso machine kan Nespresso Ristretto koffie maken. De Nespresso capsule kan in verschillende kleine kopjes geschonken worden. Je kan kiezen voor een ristretto van 25 ml of 40 ml. De ristretto is een vrij sterke koffie met een intensiteit van 10. Het is een prima koffie om de dag mee te beginnen. Dankzij het hoge cafeïnegehalte krijg je direct een energie boost.

Waar komt de ristretto vandaan?

De ristretto is een blend van Arabica koffiebonen. De bonen komen uit Zuid-Amerikaanse landen zoals Colombia en Brazilië. Door koffiebonen uit verschillende landen met elkaar te mengen krijg je een unieke smaak. Nespresso heeft zuren aan de koffie toegevoegd met Arabica’s uit Oost-Afrika. Om de koffie krachtiger en intenser te maken is er een vleugje Robusta koffiebonen toegevoegd.

Hoe wordt de Ristretto gebrand?

De verschillende koffiebonen worden allemaal apart van elkaar gebrand. Dit integenstelling tot andere koffies waarbij alle verschillende bonen meteen bij elkaar gemengd worden voordat ze de brander in gaan. Het branden gaat vervolgens heel langzaam. Zo ontstaat er een origineel bouquet met lichtzure en fruitige ondertonen. Nadat de bonen gebrand zijn worden ze volgens de Italiaanse espresso methode fijn gemalen. Door de koffiebonen fijn te malen krijg je een intense smaak en een volle body. Als de bonen gemalen zijn worden ze met elkaar geblend tot een Ristretto capsule.

Wat kan je verwachten van een Nespresso Ristretto?

Een Ristretto heeft een sterke smaak en body. Het is een melange van de beste Arabica koffiebonen waarbij de kwaliteit van de bonen geroemd wordt. Tijdens het drinken proef je een vleugje citrus. De koffie heeft een rijk bouquet lichtzure, fruitige en intense accenten. Er zijn noten van chocolade te proeven in de blend.

Je proeft bij de koffie een sterk contrast tussen zure, fruitige noten en bitterheid. Ervaar de kracht van een intense koffiesmaak en geef jezelf met koffie een echte cafeïne boost. Liefhebbers van sterke koffie zijn al jaren weg van de Ristretto. Vanwege de sterke smaak is deze capsule ook prima te gebruiken voor het maken van een latte.